Túrós kifli

no

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a töltelékhez:






Elkészítése:

A lisztet a langyos tejben felfuttatjuk élesztóvel, tojással, margarinnal, pici sóval. Elmorzsoljuk és jól összegyúrjuk. Nyolcfelé vágjuk, a nyolc cipót egyenként elsodorjuk és megint nyolcfelé vágjuk. Tútöltelékkel megtöltjük, kiflinek felcsavarjuk, zsírozott tepsibe nem túl közel egymáshoz lerakjuk. A töltelékhez 50 dkg túrót rezselt citromhéjjal, 1 tojással, 1 csomag vaníliás cukorral, 10 dkg mazsolával jól kikeverünk. A tepsibe rakott kifliket felvert tojással megkenjük. Előmelegített sütőbe téve, takarékon sütjük kb. 55-60 db lesz belőle. Világosra sütjük, sütés után vaníliás porcukorba forgatjuk.
Mindig kenjük meg a tészta oldalát is zsiradékkal, mert ha összeér, össze is ragad és valamelyik kifli sérül a kiszedésnél.

JÓ ÉTVÁGYAT!