Túrós kifli
Hozzávalók a tésztához:
- 1 kg liszt
- 1 kanál cukor
- 5 dkg élesztő
- 1 tojás
- reszelt citromhéj
- pici só
- 20 dkg Rama
- 3 dl langyos tej
Hozzávalók a töltelékhez:
- 50 dkg túró
- reszelt citromhéj
- 1 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg mazsola
Elkészítése:
A lisztet a langyos tejben felfuttatjuk élesztóvel, tojással, margarinnal, pici
sóval. Elmorzsoljuk és jól összegyúrjuk. Nyolcfelé vágjuk, a nyolc cipót egyenként elsodorjuk és
megint nyolcfelé vágjuk. Tútöltelékkel megtöltjük, kiflinek felcsavarjuk, zsírozott tepsibe nem túl
közel egymáshoz lerakjuk. A töltelékhez 50 dkg túrót rezselt citromhéjjal, 1 tojással, 1 csomag
vaníliás cukorral, 10 dkg mazsolával jól kikeverünk. A tepsibe rakott kifliket felvert tojással
megkenjük. Előmelegített sütőbe téve, takarékon sütjük kb. 55-60 db lesz belőle. Világosra sütjük,
sütés után vaníliás porcukorba forgatjuk.
Mindig kenjük meg a tészta oldalát is zsiradékkal, mert ha összeér, össze is ragad és valamelyik kifli
sérül a kiszedésnél.
JÓ ÉTVÁGYAT!